Schrootverwerking

Home » Schrootverwerking
Gespecialiseerd metaal-recyclingbedrijf

Koster Metalen is een gespecialiseerd metaal-recyclingbedrijf in het verwerken van schroot en non-ferro.

Dankzij de efficiënte werkwijze en de verwerking in eigen beheer, neemt Koster Metalen een vooraanstaande plaats in binnen deze metaalrecyclingbranche. Zowel qua capaciteit als wat betreft de concurrentiepositie.

Koster Metalen verwerkt veel verschillende soorten schroot, wat bij ons kan worden aangeleverd of worden verzameld in containers die wij op locatie plaatsen. De containers worden door ons op afroep weer opgehaald en getransporteerd naar onze locatie aan de Zuiderkade te Beverwijk. Tevens zijn we in staat grote sloopobjecten, zoals bijvoorbeeld bruggen of afgedankte hijskranen, via water te ontvangen en op een milieuvriendelijke wijze te verwerken tot een hoogwaardig eindproduct. Dit conform de wensen van onze internationale afnemers en de eisen van de wetgeving.

Het schrootafval dat wij bij Koster Metalen verwerken kent een recyclepercentage van bijna 100%.
Van bijna al het schrootafval dat wij ophalen wordt dus weer een nieuwe grondstof gemaakt. Zo dragen wij bij aan een circulaire economie en een groene toekomst voor deze en nieuwe generaties.

Preferred supplier

Koster Metalen is preferred supplier van staalschroot aan Tata Steel IJmuiden. Dagelijks worden partijen schroot ingekocht. Voordat ingekochte materialen verder worden verhandeld wordt het staalschroot eerst gesorteerd en indien nodig nog bewerkt.

Koster Metalen zorgt ervoor dat het staalschroot van bijzonder hoge kwaliteit, volledig op maat en naar wens van onze klanten is,  zodat het staalschroot zowel nationaal als internationaal kan worden afgezet.

Op nationaal niveau wordt gebruik gemaakt van transport over de weg of via het water. Voor onze internationale klanten laden wij het staalschroot in zeecontainers. Koster Metalen heeft een eigen containerterminal in Beverwijk. De lichter brengt de containers naar Rotterdam en vanuit Rotterdam gaan de containers de hele wereld over.